Sunday, 8 July 2012

Coming Soon: Ruby Sparks


Dat boeken schrijven kan leiden tot enorme gevolgen blijkt uit de nieuwe komedie van Jonathan Dayton en Valerie Faris, ook bekend als de makers van Little Miss SunshineDe reden waarom er naar hun volgende film kan worden uitgekeken is het enorme succes van hun laatstgenoemde komedie.

Iedereen herinnert zich ongetwijfeld nog de scène uit Little Miss Sunshine waar Dwayne, de zoon van de familie Hoover, ondekt dat zijn droom om piloot te worden in duigen valt wanneer hij kleurenblind blijkt te zijn. Om een of andere reden lijkt Paul Dano voorbestemd om telkens weer personages te vertolken waarin hij voor voldongen feiten komt te staan. In Ruby Sparks vertolk Paul Dano de jonge Calvin, een schrijver die succes boekte in zijn prille carrière, maar die nu moeite heeft om met een verhaal op de proppen te komen. Wanneer hij uiteindelijk inspiratie heeft en een personage creëert met de naam Ruby Sparks (Zoe Kazan), blijkt zijn imaginaire vriendin plots in levende lijve te bestaan. Yes, “He manifested a woman with his mind”.

Een origineel concept, steengoede acteurs en regisseurs die reeds bewezen hebben wat ze waard zijn, kortom: een komedie waar American Pie, noch Men In Black aan kan tippen. Ze zijn zeldzaam in hun soort.


Release Date Belgium: 19 September 2012


1 comment:

  1. Ooooooh! Ziet er mij echt een zalige film uit, mooi en grappig :).

    ReplyDelete